Zo nu en dan vertellen klanten mij hun tips die zij gebruiken voor hun voeten of handen. De ‘Oma-weet-wel-raad’-tips, die vaak nog goed werken ook!

Ik ben altijd heel blij met dit soort handige tips, en onthouden doe ik de meeste ook. Maar het delen, dat wordt na zoveel handige tips echt geen doen meer tijdens de afspraken. Daarom verzamel ik ze hier.

Hieronder staan wat tips van mij. Maar ik zou het zo leuk vinden als jij jouw tips eronder plaatst. Laten we met z’n allen de ultieme gids maken voor de verzorging van handen en voeten.

Ik begin alvast:

Goede schoenen kopen is belangrijk voor gezonde voeten

Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten een beetje opzwellen dus dan is de (na)middag een goed tijdstip om ze te passen.

Laat je voeten iedere keer dat je schoenen past opmeten en laat ze opmeten als je staat. Let er op dat je de schoenen aan allebei je voeten past. Veel mensen hebben namelijk 1 voet die langer is dan de andere. Wanneer dat het geval is, koop de schoenen dan op maat van de grootste voet!

Prik blaren nooit door!

Blaren worden veroorzaakt door huidwrijving. Maak ze niet kapot, maar plak er een pleister over en laat deze zitten tot de blaar er op natuurlijke wijze vanaf valt in bad of in de douche. Was het gebied waar de blaar zat dan goed schoon, gebruik zo nodig wat ontsmettend middel, en bedek de huid met een steriel verbandje.

Voetlotions

In de voetlotions die in de zomer gebruikt worden zit vaak menthol. Dit houdt de voeten namelijk lekker koel. Het nadeel van deze lotions is dat uw huid er erg droog van kan worden. Gebruik daarom in de winter een lotion waar petroleum of glycerine in zit. Dit zorgt ervoor dat uw voeten weer lekker zacht worden!

Loop met uw voeten door het zand!

In de zomervakantie is het heerlijk om met uw blote voeten door het zand te lopen. U verwijdert zo de dode huidcellen van uw huid en uw voeten krijgen ook nog eens een gratis massage!

Let wel op dat het zand niet te heet is geworden van de zon om met uw blote voeten op te lopen!

Ik zie graag jouw tips hieronder tegemoet! Alvast heel veel dank!

Handige tips voor uw handen en voeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *