Kalknagels, Schimmelnagels, Mycosenagels zijn allemaal aanduidingen voor hetzelfde: namelijk een dikke, brokkelige, wit/geel tot zwart verkleurde nagel die maar moeilijk groeit.

Steeds vaker ontvang ik cliënten met mycosenagels (schimmelnagels) die radeloos en teleurgesteld hun probleem voorleggen. Vaak hebben zij meerdere huisartsbezoeken afgelegd en producten geprobeerd, maar allemaal zonder (blijvend) resultaat. In eerste instantie kon ik hen ook niet helpen. Om die reden heb ik diverse oplossingen gezocht, ben ik een systeem tegengekomen en heb ik mij daarin gespecialiseerd.

In de zomermaanden stijgt de behoefte voor mensen om open schoenen, slippers of sandalen te dragen. Voor diegene met mycosenagels een forse drempel door de uitzichtloze klacht. Ik hoor vaak het scenario waarin mensen met schimmelnagels (kalknagels) al jaren met hun klacht rondliepen, naar de huisarts zijn gegaan en een pillenkuur kregen voorgeschreven. Bij sommigen werkt het, maar bij velen blijft de klacht of keert deze na een aantal jaren weer terug

Ik ben mij gaan verdiepen en maakte kennis met het milieu- en diervriendelijke ‘sculpture gel systeem’ van NCM; een makkelijk aan te brengen reparatiegel waarbij de klant met een anti-mycosespray een gegarandeerd resultaat heeft. De grote trekkracht van de gel ontneemt de nagel uit de huid en zorgt ervoor dat deze na een paar behandelingen gezond en recht terug groeit.